معرفی مرکز جامع
مرکز جامع سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی شیراز با تشکیل هیئت امنا، هیئت مدیره، تدوین اساسنامه و تعیین اولویت های درمانی دانشگاه در زمینه سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی، همراه با برگزاری جلسات مرتب دوره ای در طبقه دهم برج پژوهشی دانشگاه در زمینه های زیر فعالیت دارد:
- شناسایی و ارزیابی وضعیت دانشگاه در حوزه های مرتبط با سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی با تهیه آمار مراکز تحقیقاتی - درمانی.
- همکاری بین گروهی با مراکز تحقیقاتی علوم پزشکی و مراکز علمی غیر علوم پزشکی که در زمینه های مهندسی بافت و پزشکی بازساختی، تکنولوژی بالقوه یا بالفعل دارند.
- ارزیابی کلی طرح های تحقیقاتی دانشگاه در زمینه سلول های بنیادی به منظور مشاوره، امکان اجرا و جلوگیری از موازی کاری.
- اجرای پروژه های سلول درمانی به صورت کارآزمایی بالینی، فاز حیوانی و فاز آزمایشگاهی.
- ارسال گزارش عملکرد دوره ای در خصوص برآورد وضعیت سلول درمانی، تجهیزات موجود و نیروی انسانی محقق به ستاد توسعه فناوری سلول های بنیادی کشور.
- تدوین و بازنگری برنامه عملیاتی دوره کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت، برنامه زمانبندی، مسئولیت اجرا و مسئولیت پایش گروه هایی که در اولویت درمانی مرکز جامع قرار دارند، شامل: گروه پیوند مغز استخوان بزرگسالان و اطفال، مرکز تحقیقات بیماری های استخوان و مفاصل، مرکز تحقیقات پیوند و ترمیم اعضا.
- برگزاری جلسات هیئت امنا و برگزاری جلسات ماهانه هیئت مدیره.
- برگزاری دوره ای سمپوزیوم سلول درمانی و پزشکی بازساختی دانشگاه علوم پزشکی شیراز.
- برگزاری کارگاههای آموزشی در جهت آشنایی با روش های آزمایشگاهی سلولی و مولکول.
- تشکیل جلسات مشاوره ای با اساتید و دانشجویان علاقه مند جهت اعلام یافته های علمی و نحوه اجرای طرح های پژوهشی.
- بازدیدهای دوره ای اعضا مرکز جامع سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی از مراکز علمی خارج از دانشگاه.
- اتاق تمیز مرکز جامع سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی با مساحت ۲۳۰ متر مربع، با همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و دانشگاه علوم پزشکی شیراز با هدف فعالیت در حوزه سلول درمانی و مهندسی بافت ساخته شده است که هدف آن توسعه پژوهشهای مرتبط، تولید محصولات فناورانه و توسعه و تاسیس شرکتهای دانش بنیان در این حوزه، از جمله اهداف راهاندازی این مجموعه در دانشگاه علوم پزشکی شیراز و کلان منطقه قطب ۵ است
- با حمایت مرکز جامع 10 شرکت دانش بنیان تاسیس شده اند و انتظار می رود در سال های آتی تعداد این شرکت ها افزایش یابد ...